Nadziewane bułeczki

Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,,
  • 10 pyz, ,
  • 20 dag pieczarek,,
  • 15 dag żółtego sera,,
  • 5 łyżek majonezu,,
  • 5 łyżek ketchupu,,
  • 2 ząbki czosnku,,
  • 1 opakowanie przyprawy do gyrosa,,
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

1. Mięso mielone wykładamy na patelnię z gorącym olejem. Podsmażamy. 2. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do mięsa i wszystko razem mieszamy cały czas podsmażając. 3. Pyzy układamy na blachę i z każdej po kolei odcinamy górę i wydrążamy środek, tak aby zrobić miejsce na farsz. 4. Majonez mieszamy z ketchupem i dodajemy drobno posiekany czosnek. Wszystko razem mieszamy i dzielimy na 2 części. Jedną z porcji wykładamy na dno pyz. 5. Następnie pyzy nadziewamy mięsem z pieczarkami. Na wierzch nakładamy drugą część sosu z majonezu i ketchupu i posypujemy startym żółtym serem. 6. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 190 stopni . Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.