Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Wegetariańskie
Masło rozpuścić w rondelku. Do gorącego masła dodać czekoladę i od razu zdjąć z ognia. Wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści i oba składniki połączą.
W osobnej misce ubić jajka oraz żółtka z dodatkiem mleka. Następnie dodać przestudzoną masę czekoladową i przesiać do miski mąkę, cukier puder, kakao. Zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na 30 minut.
W międzyczasie przygotować krem. Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na jednolity krem. Schować do lodówki.
Rozgrzać patelnię do naleśników i smażyć naleśniki na średnim ogniu po obu stronach. Ostudzone naleśniki posmarować kremem, na kremie rozłożyć truskawki i zwinąć w rolady.
Dodaj komentarz