Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Do miski wlać mleko, wodę, olej i śmietanę, dodać jajka, sól i kurkumę zmiksować. Następnie wsypać przesiane mąki i powtórnie zmiksować na gładkie ciasto. Pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.
Jarmuż bez grubych łodyg blanszować w osolonej wodzie, osączyć, posiekać. Na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i jarmuż, doprawić do smaku pieprzem, ostudzić, wymieszać z tartym żółtym serem.
Na pozostałym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać posiekane pieczarki, podsmażyć. Upieczone mięso pokroić w drobną kostkę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
Z przygotowanego ciasta na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki, włożyć porcję jarmużu. Następnie włożyć porcję pieczarek z mięsem, zawinąć boki i zwinąć w roladki.
Panierować w roztrzepanych jajkach i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Rumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.
Naleśniki podawać z sosem grzybowym lub pieczarkowym.
Dodaj komentarz