Jeśli masz już dość naleśników na słodko lub po prostu szukasz ciekawej odmiany od standardowej postaci tej potrawy - idealnie trafiłaś. Naleśniki z wieprzowiną to świetny pomysł na inny, smaczny obiad lub lunch.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Mieszamy składniki na ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe i odstawiamy, aby ostygły.
Łopatkę wieprzową myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Cebulę i pieczarki również drobno kroimy. Mięso obsmażamy na maśle, dodajemy następnie pieczarki i cebulę, po czym całość dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą, koper i przyprawy. Dusimy jeszcze 5 minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Farsz nakładamy na placki naleśnikowe i zawijamy.
Dodaj komentarz