Naleśniki z morelowym twarożkiem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • ser biały 250 gram ,
  • morele 5-6 szt ,
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka ,
  • mleko 2 szklanki ,
  • jajka 2 szt ,
  • mąka pszenna 2 szklanki ,
  • oliwa z oliwek 2 łyżki ,
  • sól ,
  • masło 1-2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Morele oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować za pomocą blendera. Do zmiksowanych moreli dodać ser biały oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać ser z owocami, aby składniki dobrze się połączyły. Z mąki, mleka i jajek zrobić ciasto na naleśniki. Dodać szczyptę soli oraz oliwę z oliwek i wymieszać. Usmażyć naleśniki. Gotowe naleśniki smarować morelowym twarożkiem i składać na cztery części. Podsmażyć gotowe naleśniki na maśle. Podawać jeszcze ciepłe z bitą śmietaną oraz kawałkami owoców.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.