Naleśniki ze szparagami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Naleśniki

  • 1 1/2 kg białych szparagów,
  • 3 jajka,
  • 8 plastrów szynki,
  • 2 łyżki śmietany Łaciata,
  • 1/2 szklanki przesianej mąki,
  • 2 łyżki startego parmezanu,
  • 200 g jogurtu naturalnego,
  • 1/2 szklanki mleka Łaciate,
  • 1 łyżka masła Łaciate,
  • pęczek natki pietruszki,
  • olej,
  • 1 łyżeczka startego chrzanu,
  • sól morska,
  • pieprz czarny ,
  • cukier

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z mlekiem, następnie staje mieszając - dodać stopione masło, jajka oraz parmezan.



Krok 2

Wyrobić ciasto i odstawić na ok. 30 minut.



Krok 3

Obrane szparagi gotować 15-20 minut, w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru. Wyjąć z wody i osączyć.



Krok 4

Usmażyć na oleju 8 naleśników.



Krok 5

Jogurt wymieszać ze śmietaną, posiekaną natką pietruszki, solą, pieprzem oraz chrzanem.



Krok 6

Na każdym naleśniku ułożyć plaster szynki i 4 szparagi, a następnie zawinąć.



Krok 7

Podawać polane sosem z zieloną pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.