Niespodzianka urodzinowa

Autor:

halinaaaa65

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • Ciasto:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Masa:
  • śmietanka 36 % Łaciata
  • serek mascarpone 250 g
  • truskawki (do przekładania)
  • cukier waniliowy
  • czekolada do dekoracji

Przygotowanie

Przygotowanie

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka i wymieszać z przesianymi mąkami. Wylać do tortownicy i piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i z serkiem mascarpone na sztywną masę. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy części i przełożyć śmietana i truskawkami. Tort schłodzić, polać czekoladą i udekorować truskawkami.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.