Ostre krewetki z grilla

Danie idealne dla miłośników pikantnej kuchni! Ostre krewetki z grilla to przystawka idealna – pobudza apetyt na dalsze dania.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 16 dużych krewetek
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki umyj, obierz i osusz.



Krok 2

Przygotuj marynatę. Do miski dodaj chili, ostrą i słodką paprykę, oliwę, sos sojowy oraz sól. Dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Krewetki obtocz dokładnie w marynacie i odstaw na 30 minut.



Krok 4

Na patyczki do szaszłyków nabij po 4 krewetki. Grilluj je przez ok. 5-10 min z każdej strony. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.