Owsiane ciasteczka z czekoladą i orzechami

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 15 dag masła Łaciate
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 10 dag czekolady deserowej
  • 5 dag skórki pomarańczowej kandyzowanej,
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia. Masło z cukrem, cukrem waniliowym i miodem utrzeć na puszystą masę.





Krok 2

Następnie do masła dodać mąkę z płatkami owsianymi, jajko i zmiksować. Wsypać posiekaną czekoladę, orzechy i skórkę pomarańczową.





Krok 3

Wszystkie składniki razem wymieszać szpatułką i szybko zagnieść ciasto.





Krok 4

Formować ciasteczka wielkości włoskiego orzecha, układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku około 15-17 minut.





Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.