Przepis na najlepsze puree z dyni znajdziesz tutaj.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż blachę na muffiny papilotkami lub nasmaruj ją olejem.
W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, cukier, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir i goździki.
W osobnej misce połącz puree z dyni, olej, jajka i mleko. Dokładnie wymieszaj.
Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj, aż wszystko się połączy. Jeśli używasz, dodaj posiekane orzechy i delikatnie wymieszaj.
Napełnij przygotowane formy na muffiny do 3/4 wysokości.
Piecz przez 18-22 minuty, aż patyczek włożony w środek muffina wyjdzie suchy.
Odstaw muffiny na kratkę do ostygnięcia. Przed podaniem posyp babeczki dodatkowymi płatkami owsianymi. Smacznego!
Dodaj komentarz