Puree z dyni

Puree z dyni z którego przyrządzisz wszystko, co tylko sobie wymarzysz!

Idealne do ciast, napojów i dań głównych.

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,8 kg dyni cukrowej
  • 450 ml wody
  • masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 150°C. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.



Krok 2

Pokrój dynię na małe kawałki. Usuń z niej miąższ i nasiona.



Krok 3

Umieść pokrojoną dynię, skórką do góry, w naczyniu żaroodpornym. Dodaj wodę.



Krok 4

Piecz przez ok. 1 godzinę bez przykrycia, aż dynia będzie miękka. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia na 10-20 minut.



Krok 5

Usuń skórkę z ostudzonej dyni. Przenieś miąższ do robota kuchennego i zblenduj na gładką masę lub zgnieć kawałki w misce przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.