Owsianka z mango i migdałami

Mango jest uważane za jedno z najpyszniejszych owoców na świecie. Nic w tym dziwnego, jest słodkie i soczyste. Idealnie komponuje się z owsianką i migdałami. Ekspresowe w przygotowaniu śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1/3 szklanki płatków owsianych
  • - 1 szklanka wody
  • - 1/3 szklanki mleka
  • - 1 mango
  • - 2 łyżki pokrojonych migdałów, albo płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Płatki owsiane wsypujemy do garnka i zalewamy wodą. Wstawiamy na średni ogień. Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i zostawiamy jeszcze na około 3-4 minut, co jakiś czas mieszamy.



Krok 2

Mango obieramy i kroimy w kostkę. Płatki ściągamy z gazu i dodajemy mleko. Mieszamy.



Krok 3

Przygotowaną owsiankę przekładamy do dwóch miseczek. Na wierzch kładziemy mango i migdały.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.