Owsiano-marchewkowe ciasteczka

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g marchewki
  • 100 g płatków owsianych błyskawicznych
  • 100 g mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 100 ml miodu

Przygotowanie

Przygotowanie:

W jednej misce wymieszać płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Do osobnej miski wbić jajko, dodać roztopiony i schłodzony tłuszcz, wanilię i syrop klonowy (lub miód), a następnie wszystko wymieszać. Zawartość pierwszej miski wsypać do drugiej i wszystko wymieszać. Na drobnej tarce zetrzeć marchewkę i wsypać do miski, całość wymieszać.
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i układać na niej uformowane ciasteczka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 °C i piec przez około 12 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.