Pancakes z serka wiejskiego z owocami

Pancakes to świetny pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Dzięki wykorzystaniu serka wiejskiego, placuszki są puszyste i zdrowe. Jeśli nie mamy pod ręką świeżych owoców, jako dodatek doskonale sprawdzi się również dżem. Dzieci je pokochają!

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g serka wiejskiego Łaciaty naturalny
  • - 1 jajko
  • - 20 g budyniu bez cukru (proszek, smak dowolny)
  • - 20 g mąki pszennej tortowej
  • - 1 łyżka cukru
  • - 1 łyżka masła Łaciate

Dodatkowo:

  • - dowolne owoce mrożone lub dżem owocowy

Przygotowanie

Krok 1

Serek wiejski, jajko, budyń, mąkę i cukier umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładko.



Krok 2

Na nieprzywierającej patelni rozgrzać masło.



Krok 3

Wylewać po 2-3 łyżki masy, formując placki. Smażyć po około 3 minuty z obu stron.



Krok 4

Przełożyć placki na talerz i udekorować mrożonymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.