Pappardelle z bakłażanem i pieczarkami

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • makaron papardelle 150 gram ,
  • bakłażan 1/2 szt ,
  • cebula 1 mała sz ,
  • przecier pomidorowy 2-3 łyżki ,
  • oliwa z oliwek 2 łyżki ,
  • pieczarki 120 gram ,
  • papryka słodka mielona,
  • sól do smaku ,
  • pieprz ,
  • parmezan do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pieczarki pokrojone w cienkie półplasterki i smażyć, aż puszczą sok. Bakłażana pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Dusić 2-3 minuty. Dodać przyprawy oraz przecier pomidorowy i dusić jeszcze kilka minut. Wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i trzymać na patelni jeszcze 1-2 minuty. Nałożyć danie na talerze, posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.