Domowe pasty, to nie tylko sposób na urozmaicenie codziennego menu. To również pomysł na ciekawe przekąski, które dzięki swej prostocie na pewno będą się cieszyły powodzeniem wśród gości. Co ciekawe, można je wykonać z produktów, których na co dzień nie brak w domowej spiżarni.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Jajka obieramy i siekamy niezbyt drobno.
Upieczone mięso z kurczaka kroimy w niewielką kostkę.
Do miski przekładamy jajka, mięso, drobno posiekany szczypiorek. Dodajemy majonez i śmietankę Łaciatą, mieszamy ze sobą wszystkie składniki i doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem.
Gotową pastę przekładamy do słoiczka lub nakładamy do niedużych szklanych pojemników i udekorowaną szczypiorkiem podajemy ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym na stół.
Dodaj komentarz