Ciasto francuskie z mięsnym farszem do pomysł na pyszną imprezową przekąskę. Najlepiej smakują na ciepło, ale można je również podawać na zimno. Jeśli lubisz ciasto francuskie, ten przepis jest idealny dla Ciebie.
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Bułkę zalewamy mlekiem i moczymy przez 10 minut. Następnie ją miksujemy.
Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni C. Do miski wkładamy mięso, dodajemy namoczoną bułkę, chrzan, sos worcestershire, majeranek i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy 1 jajko, sól oraz pieprz. Całą masę najlepiej zmiksować.
Ciasto francuskie rozkładamy. Nadzienie dzielimy na 3 części. Pierwszą część nadzienia nakładamy wzdłuż krótszego brzegu ciasta, zawijamy roladę i przycinamy. Zlepiamy w miejscu łączenia, możemy przygnieść lekko widelcem. Z kolejnymi częściami ciasta robimy to samo.
Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy sezamem i wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Po wyjęciu chwilę studzimy i kroimy na plastry.
Dodaj komentarz