Pomysł na ciekawą przystawkę, która miło zaskoczy domowników oraz gości. Smaczne pieczarki faszerowane mięsem z indyka, które z powodzeniem możemy przygotować zarówno w domu, jak i na grillu.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Pieczarki myjemy i wycinamy ogonki. Ogonki i cebulę drobno kroimy, a potem szklimy na oleju. Następnie studzimy. Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Do mięsa z indyka dodajemy cebulkę, ogonki z pieczarek i całość mieszamy. Dodajemy przyprawy. Faszerujemy pieczarki i wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy przez ok. 35 minut.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dla zachowania koloru pieczarek, skrop je odrobiną soku z cytryny.
Dodaj komentarz