Pieczona dynia piżmowa

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg dynia piżmowa
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub nasmaruj ją oliwą.



Krok 2

Dynię obierz, wydrąż i pokrój w kostkę.



Krok 3

W dużej misce wymieszaj kawałki dyni z oliwą z oliwek, solą, pieprzem, cynamonem i imbirem.



Krok 4

Rozłóż kawałki dyni równomiernie na przygotowanej blasze.



Krok 5

Piecz przez 25-30 minut, aż dynia będzie miękka i lekko zrumieniona, od czasu do czasu mieszając, aby równomiernie się upiekła.



Krok 6

Wyjmij z piekarnika i podawaj na ciepło. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.