Pieczony banan z czekoladą

Autor:

Ania321

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 banan
  • 2 okienka czekolady gorzkiej

Przygotowanie

Krok 1

Całego banana włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 150°C. Piec przez 10 minut z termoobiegiem.



Krok 2

Następnie wyjąć z piekarnika, naciąć skórkę oraz banana i w miejsce nacięcia wcisnąć kawałki czekolady. Czekolada w gorącym bananie szybko się roztopi i stworzy razem z bananem pyszną całość. Jeść łyżeczką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.