Smaczne, sycące i ładnie wglądające danie na różne okazje. Z pewnością zachwyci domowników i gości. Duży pieróg z farszem warzywno-mięsnym posmakuje każdemu.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 200°C. Z mąki, drożdży, 3 łyżek oleju, ciepłego mleka i soli zagniatamy ciasto. Na chwilę przykrywamy ściereczką. Filet kroimy w kawałki i na dużej patelni podsmażamy na pozostałym oleju.
Dodajemy warzywa, dolewamy trochę wody, dodajemy sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Mieszamy i dusimy 10 minut.
Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy dwa placki. Na jeden kładziemy warzywa z mięsem, a drugim przykrywamy. Zlepiamy brzegi.
Pieczemy w piekarniku o temperaturze 200°C przez 35 minut.
Dodaj komentarz