Kinder Bueno bez pieczenia. Tego ciasta musisz koniecznie spróbować! Przepyszne, rozpływające się w ustach ciasto, przekładane warstwą czekoladową i waniliową.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Spód formy wyłóż warstwą herbatników. Posmaruj go kremem czekoladowym i przykryj kolejnymi herbatnikami.
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub przygotuj domowy budyń. Dodaj do gotowego budyniu zmielone orzechy i dokładnie wymieszaj.
Masę wyłóż na formę, a potem połóż na nią następną warstwę herbatników.
Przygotuj krem waniliowy. Ubij śmietankę 36 %. Dodaj do niej mascarpone, rozpuszczoną białą czekoladę, cukier puder i delikatnie zmiksuj do połączenia. Krem również wyłóż na blachę, a potem połóż na niego następną warstwę herbatników.
Przygotuj polewę. Śmietankę i czekoladę podgrzej w garnuszku na ogniu, aż do rozpuszczenia. Mieszaj do połączenia składników. Polewę rozprowadź na herbatnikach i posyp z wierzchu zmielonymi orzechami laskowymi.
Na koniec wstaw ciasto na całą noc do lodówki, aż do stężenia. Smacznego!
Pamiętaj, żeby śmietankę przed ubiciem musisz schłodzić w lodówce min.12 h w temperaturze poniżej 6°C .
Śmietankę warto ubić mikserem na sztywną pianę. Śmietanka będzie dobrze ubita, gdy na wierzchu zaczną tworzyć się miękkie i spiczaste piankowe szczyty. Jeśli chcesz połączyć bitą śmietanę z cukrem, serkiem mascarpone lub innymi dodatkami, dodaj je na samym końcu, kiedy śmietanka jest już gęsta.
Dodaj komentarz