Placek bananowo-karmelowy

Autor:

Stokrotka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.89/5

Oceń przepis

Ocena

4.89/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g ciastek herbatników
  • 1 kostka rozpuszczonego masła Łaciate
  • 1 puszka karmelu lub krówki
  • 3 banany
  • Parę kropelek soku z cytryny
  • 500 ml śmietany Łaciata 30%
  • 3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki skruszyć. Kostkę masła rozpuścić, dodać skruszone herbatniki i bardzo dobrze wymieszać. Wyłożyć to na tortownice.





Krok 2

Masę krówkową lub karmel podgrzać i ciepły wylać na herbatniki. Na to pokroić banany i pokropić cytryną. Śmietanę Łaciatą ubić, dodać 3 łyżki cukru pudru i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany. Można na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę. Wstawić do lodówki na 2 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.