Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Z wszystkim składników wyrabiamy kruche ciasto. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Cienko rozwałkowujemy na ok. 3 mm grubości. Wycinamy z ciasta kółeczka, odpowiadające foremkom na babeczki. Wylepiamy foremki. Dziurawimy dno widelcem. Pieczemy w 180 stopniach przez około 10 minut, aż będą lekko przypieczone.
Serek ucieramy razem z cukrem pudrem. Śmietankę ubijamy osobno. Do śmietanki dodajemy masę serową i wszystko razem mieszamy. Dodajemy sok do smaku.
Upieczone korpusy babeczek, za pomocą rękawa cukierniczego, wypełniamy nadzieniem. Każdą babeczkę ozdabiamy wedle uznania. U mnie są to wiosenne bratki (jadalne ;) ), listki mięty i wiśnie z soku, użytego do nadzienia.
Dodaj komentarz