Placki z cukinii

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

2.75/5

Oceń przepis

Ocena

2.75/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 50 g mąki pszennej
  • - 1 duże jajko
  • - 2 łyżki mleka
  • - 300 g cukinii
  • - olej roślinny
  • - 1/2 cebuli
  • - natka pietruszki
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Do dużej miski przesiać mąkę. Dodać sól i pieprz, a następnie roztrzepane jajko. Dodać mleko i dokładnie wymieszać do połączenia wszystkich składników, aż ciasto będzie jednolite. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce na średnich oczkach razem z cebulą. Dodać świeże lub suszone zioła.



Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, na rozgrzany olej wykładać po łyżce masy i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony. ściągnąć z patelni i odsączyć z tłuszczu podawać z kwaśną śmietaną lub sosem tzatziki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.