Płatki ryżowe na mleku z owocami

Płatki ryżowe to ekspresowe śniadanie. Z dodatkiem świeżych owoców smakują wyśmienicie. Dodatkowo śniadanie zachwyca swoim kolorem. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki, Soja

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 ml mleka UHT Łaciate 2%
  • 40 g płatków ryżowych (błyskawicznych)
  • 3 duże truskawki
  • 20 g borówek
  • 20 g malin
  • kilka listków mięty

Przygotowanie

Krok 1

W garnku umieść płatki ryżowe i zalej je mlekiem. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 2-3 minuty.



Krok 2

Ugotowane płatki przełóż do miski. Owoce umyj. Truskawki pokrój na połówki, bądź ćwiartki.



Krok 3

Płatki ryżowe podawaj udekorowane owocami oraz listkami mięty. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.