Płatki ryżowe na mleku z owocami

Płatki ryżowe to ekspresowe śniadanie. Z dodatkiem świeżych owoców smakują wyśmienicie. Dodatkowo śniadanie zachwyca swoim kolorem. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki, Soja

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 250 ml mleka migdałowego lub sojowego
  • - 40 g płatków ryżowych (błyskawicznych)
  • - 3 duże truskawki
  • - ok 20 g borówek
  • - ok 20 g malin
  • - kilka listków mięty, bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

W garnku umieszczamy płatki ryżowe i zalewamy je mlekiem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 2-3 minuty.



Krok 2

Ugotowane płatki przekładamy do miski. Owoce myjemy. Truskawki kroimy na połówki bądź ćwiartki.



Krok 3

Podajemy płatki ryżowe udekorowane owocami oraz listkami mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.