Polewa kakaowa do ciast i tortów

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag cukru
  • 6 łyżek wody
  • 1 łyżka octu
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Spirytus
  • Aromat rumowy

Przygotowanie

Krok 1

Do małego rondelka wlać wodę, ocet, wsypać cukier i ugotować gęsty syrop do nitki, ciągle mieszając ostudzić.



Krok 2

Następnie dodać przesiane kakao, masło, odrobinę spirytusu i aromatu rumowego. Ucierać jeszcze przez chwilę, do uzyskania gładkiej, błyszczącej polewy.



Krok 3

Gotową polewą oblewać torty, ciasteczka i ciasta.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.