Prażone pestki dyni

Idealne do sałatek i nie tylko!

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 dynia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 175°C.



Krok 2

Wydrąż nasiona z dyni i umyj je w zimnej wodzie.



Krok 3

Osusz nasiona ręcznikiem papierowym i umieść je na blaszce do pieczenia.



Krok 4

Skrop nasiona oliwą z oliwek. Dopraw papryką, czosnkiem i solą.



Krok 5

Piecz w piekarniku przez 10-15 minut, aż nasiona będą chrupiące i złociste. Co jakiś czas mieszaj.



Krok 6

Odstaw do ostygnięcia przed podaniem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.