Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Po 2 galaretki z każdego smaku rozpuszczamy w 375 ml gorącej wody i studzimy.
Śmietankę Łaciatą 36% wlewamy do wysokiego naczynia i miksujemy na sztywno. Dzielimy na 3 części.
Gdy galaretki już zaczną tężeć wlewamy je do każdej porcji śmietanki i miksujemy do połączenia się składników.
Formę o wymiarach 25x35 cm wykładamy folią spożywczą i układamy na spodzie ciemne herbatniki.
Następnie wykładamy różową masę i wkładamy do lodówki na 10 minut, aby stężało.
Tak postępujemy z dwoma kolejnymi warstwami. Gdy wyłożymy ostatnią masę ciasto wstawiamy na 3 godziny do lodówki lub na całą noc, aby herbatniki zmiękły. Smacznego☺
Dodaj komentarz