Pudding chia z musem z karmelizowanych bananów

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ¼ szklanki nasion chia
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 100 ml mleka kokosowego (lub sojowego)
  • 1 łyżka słodzika ( miód, cukier, syrop z agawy)
  • 1 banan
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

W misce wymieszać dokładnie nasiona chia z mlekiem kokosowym i roślinnym. Dodać słodzik i dokładnie rozprowadzić. Odstawić do stężenia w lodówce na noc. Po tym czasie wyciągnąć stężały pudding.



Krok 2

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego, wsypać cukier trzcinowy, podsmażać, aż do czasu rozpuszczenia cukru.



Krok 3

Banana obrać i pokroić na plasterki, dodać do cukru. Smażyć aż do momentu kiedy cukier zacznie się karmelizować. Smażyć kolejne 4 minuty.



Krok 4

Skarmelizowane banany przestudzić, a następnie zmiksować z dodatkiem soli.



Krok 5

Wyłożyć na pudding.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.