Pudding z awokado i kakao

Zdrowy wegański przepis na idealny deser – sprawdzi się o każdej porze roku.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe awokado
  • 3 łyżki naturalnego kakao
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki mleka roślinnego np. kokosowego
  • listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1 

Awokado myjemy i obieramy.



Krok 2

Do misy blendera wrzucamy pokrojone awokado oraz pozostałe składniki.



Krok 3

Dokładnie blendujemy wszystkie składniki.



Krok 4

Gotowy deser ozdabiamy listkami mięty.



Wskazówki

Aby awokado nie sczerniało, warto skropić je sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-18 22:12:00

Niebo w gębie

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.