Puree ziemniaczano-kalafiorowe

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 400 g kalafiora
  • 600 g ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Kalafiora podzielić na różyczki, ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Warzywa włożyć do garnka, zalać zimną wodą i posolić.



Krok 2

Zagotować i gotować do miękkości przez około 10-15 minut. Dokładnie odcedzić, dodać masło i rozgnieść praską do ziemniaków, w razie potrzeby doprawić solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.