Rabarbar kroję na kawałki i myję. Przekładam do rondelka zasypuję cukrem i przesmażam na wolnym ogniu aż zmięknie. Rabarbar zmiksowałam blenderem. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Jeszcze ciepłą wlewam do rabarbaru, a jak przestygnie dodaję maślankę.
Mango obieram i 2/3 owocu miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Dodaję do mango. Miseczkę wykładam całą folią spożywczą, wlewam masę z mango i wstawiam do lodówki aż stężeje.
Masa biała: Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Wlewam do maślanki i mieszam. Masę wylewam na galaretkę mango, dodaję kawałki mango i wstawiam do lodówki.
Na masę białą wylewam rabarbarową masę. Wstawiam do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem dekoruję śmietaną opcjonalnie, czekoladowymi słupkami i ciastkami oraz melisą.
Dodaj komentarz