Rogaliki z serem feta

Przepis na łatwe i pożywne rogaliki. Idealny na drogę lub przekąskę.

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 16

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g sera feta
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
  • Szczypta tymianku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ja papierem do pieczenia.



Krok 2

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Następnie przecinamy je po przekątnej, aby uzyskać trójkąty.



Krok 3

W misce przygotowujemy farsz: kruszymy fetę i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem



Krok 4

Na brzeg każdego trójkąta nakładamy farsz i zwijamy tak, aby uzyskać kształt rogala. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem.



Krok 5

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.