Rolada z indyka z czerwoną papryką i serem

Kolejna odsłona rolady z indyka. Tym razem z czerwoną papryką i żółtym serem. Przepięknie prezentuje się na talerzu i wybornie smakuje – przepis koniecznie do wypróbowania.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z indyka
  • 2 czerwone papryki
  • 250 g sera żółtego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Filet z indyka dokładnie myjemy. Rozcinamy, tworząc jeden duży, cienki płat. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy do smaku przyprawami z obu stron.



Krok 2

Paprykę bez pestek kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce.



Krok 3

Na filet przekładamy najpierw ser żółty, potem paprykę. Całość zwijamy w roladę i spinamy wykałaczkami lub wiążemy.



Krok 4

Następnie całość umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 180°C.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-21 18:22:00

Jest super

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.