Kolejna odsłona rolady z indyka. Tym razem z czerwoną papryką i żółtym serem. Przepięknie prezentuje się na talerzu i wybornie smakuje – przepis koniecznie do wypróbowania.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Filet z indyka dokładnie myjemy. Rozcinamy, tworząc jeden duży, cienki płat. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy do smaku przyprawami z obu stron.
Paprykę bez pestek kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce.
Na filet przekładamy najpierw ser żółty, potem paprykę. Całość zwijamy w roladę i spinamy wykałaczkami lub wiążemy.
Następnie całość umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-21 18:22:00
Jest super