Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 2 kawałki i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Brokuł blanszować w osolonej wodzie, osączyć , ostudzić, podzielić na bardzo małe różyczki. Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą na łyżce oliwy, ostudzić. Przygotowane warzywa ułożyć na mięsie i zwinąć w roladkę. Zawiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną papryką, skropić oliwą. Podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 40 minut.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 2 kawałki i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Brokuł blanszować w osolonej wodzie, osączyć , ostudzić, podzielić na bardzo małe różyczki.
Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebulą na łyżce oliwy, ostudzić.
Przygotowane warzywa ułożyć na mięsie i zwinąć w roladkę. Zawiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną papryką, skropić oliwą. Podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piec około 40 minut.
Przed podaniem z mięsa usunąć nici.
Dodaj komentarz