Rosół z warzywami to pyszna, kolorowa odmiana tradycyjnego polskiego rosołu. Zdrowo, pożywnie i rozgrzewająco. Rosół szczególnie polecany jest na zimowe, niedzielne obiady dla całej rodziny.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Wszystkie warzywa kroimy: marchewkę w talarki, cebulę w piórka, paprykę w paski, cukinię w kostkę. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę.
Smażymy, mieszając przez ok. 5 minut. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Po usmażeniu warzyw przekładamy je do garnka, zalewamy bulionem, przyprawiamy i gotujemy ok. 15 minut. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z makaronem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-18 09:17:00
Bardzo dobry rosołek z warzywami, w sam raz na niedzielny obiad