Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą to pyszna przekąska dla gości. Jest to sycące i smaczne danie dla fanów szpinaku. Jeśli nie masz pomysłu na wykorzystanie ciasta francuskiego, koniecznie wypróbuj ten przepis.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Ze śmietanką
Szpinak płuczemy i suszymy. Wkładamy do garnka, podgrzewamy około 1 minutę, aż zwiędnie. Odciskamy z wody. Siekamy i wkładamy do miski.
Do miski ze szpinakiem wkładamy pokruszoną fetą, ser ricotta, Śmietankę Łaciatą, przyprawy, pieprz, sól, oliwę. Mieszamy.
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Nakładamy na każdy kwadrat po łyżeczce nadzienia, zlepiamy boki i dociskamy widelcem. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Jakieś 20 minut przed końcem nastawiamy piekarnik na 200 stopni C.
Na blachę wykładamy papier do pieczenia, układamy trójkąty i pieczemy przez około 15-20 minut.
Dodaj komentarz