Sałatka makaronowa z kukurydzą i groszkiem

Makaron sprawia, że każda sałatka wychodzi smaczna i zdrowa. Idealnie łączy się on z wieloma składnikami, w tym z warzywami, a nawet owocami. Pysznie smakuje i apetycznie wygląda.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • - 0,5 opakowania makaronu
  • - 1 pomidor
  • - 1 puszka kukurydzy
  • - 1 puszka groszku
  • - czerwona cebula
  • - natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Do gotującej się wody wrzucamy makaron na 20 minut, po tym czasie powinien być już gotowy, możemy sprawdzić jego miękkość za pomocą widelca.



Krok 2

W czasie kiedy makaron się gotuje, odcedzamy zielony groszek i kukurydzę na dwóch sitach, lekko je płuczemy i zostawiamy aż wyschną.



Krok 3

Myjemy i kroimy pomidora na mniejsze części, cebulę obieramy i kroimy w piórka, kukurydzę i groszek dodajemy do makaronu.

Przyozdabiamy pietruszką.



Wskazówki

Zamiast makaronu pszennego możemy użyć makaron pełnoziarnisty lub bezglutenowy, co zmniejszy kaloryczność naszej sałatki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.