Makaron sprawia, że każda sałatka wychodzi smaczna i zdrowa. Idealnie łączy się on z wieloma składnikami, w tym z warzywami, a nawet owocami. Pysznie smakuje i apetycznie wygląda.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Do gotującej się wody wrzucamy makaron na 20 minut, po tym czasie powinien być już gotowy, możemy sprawdzić jego miękkość za pomocą widelca.
W czasie kiedy makaron się gotuje, odcedzamy zielony groszek i kukurydzę na dwóch sitach, lekko je płuczemy i zostawiamy aż wyschną.
Myjemy i kroimy pomidora na mniejsze części, cebulę obieramy i kroimy w piórka, kukurydzę i groszek dodajemy do makaronu.
Przyozdabiamy pietruszką.
Zamiast makaronu pszennego możemy użyć makaron pełnoziarnisty lub bezglutenowy, co zmniejszy kaloryczność naszej sałatki.
Dodaj komentarz