Zdrowa sałatka z rukolą i szpinakiem to świetny sposób by zaskoczyć znajomych na przyjęciu czy drugą osobę na własnoręcznie przygotowanej kolacji. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Wegetariańskie
Fit
Przygotuj naczynie na sałatkę. Rukolę, szpinak i liście sałaty opłucz na sitku. Następnie odstaw na bok w celu odsączenia pozostałości wody.
Mango umyj, następnie pokrój w kostkę. Ułóż na talerzach umyte wcześniej liście sałaty, rukolę i szpinak.
Ser pokrój na drobną kostkę i dorzuć do pozostałych składników. Orzechy włoskie posiekaj grubo i wrzuć do miski z sałatką.
Całość dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Orzechy włoskie możesz również zmielić w młynku lub używając blendera, w tym wypadku uzyskasz efekt lekkiej posypki orzechowej. Do polania sałatki możesz użyć octu balsamicznego.
Dodaj komentarz