Składniki:

  • -1 pęczek rzodkiewek
  • -10 małych ogórków gruntowych
  • -1 pęczek szczypioru
  • -oliwa z oliwek
  • -¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • -¼ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Na początku myjemy pęczek rzodkiewek pod bieżącą, letnią wodą, odcinamy końce z obu stron i kroimy w grubsze plastry. Na plastry kroimy także ogórki.



Krok 2

Do miseczki dodajemy ogórki i bardzo drobno posiekany szczypior.



Krok 3

Całość polewamy oliwą z oliwek, mieszamy ze sobą, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą, po czym odstawiamy na chwilę. Tuż przed podaniem możemy zamieszać sałatkę jeszcze raz, lepiej przejdzie przyprawami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.