Sałatka z awokado i batatów

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka:

  • 1 batat
  • 200 g sera feta
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 awokado
  • 100 g szpinaku
  • szczypta płatków chilli
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka octu ryżowego

Przygotowanie

Przygotowanie:

Obrać i pokroić bataty w kostkę. Skropić oliwą i doprawić solą, pieprzem, chilli.
Wymieszać i na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym wstawić do piekarnika rozgrzanego do około 200 °C na około 30 minut. Obrać awokado, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Podawać na szpinaku doprawionym solą i pieprzem. Na końcu dodać pokruszoną fetę i polać sosem z wymieszanej musztardy, miodu, oliwy, soku z cytryny i octu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.