Sałatka z kaszą jaglaną

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pomidor
  • pół cukinii
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Opcjonalnie bazylia

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa umyj i pokrój w kostkę.



Krok 2

Podduś warzywa w wodzie z odrobiną oliwy z oliwek. Połącz kaszę z warzywami, gdy będą miękkie. Dopraw do smaku. Wymieszaj. Podawaj udekorowane bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.