Sałatka z kurczakiem, truskawkami i migdałami

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 g rukoli
  • 50 g roszponki
  • 150 g świeżych truskawek
  • 100 g sera Mozzarella Mlekpol w kostce
  • 2 filety z kurczaka
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • Oliwa
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Ściągnąć z ognia. Wykroić szypułki z truskawek i pokroić na plasterki lub ćwiartki. Mozzarelle pokroić na małą kostkę. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałów.



Krok 2

W miseczce wymieszać miód, musztardę, oliwę oraz sól i pieprz. Do dużej miski wyłożyć roszponkę i rukolę. Wyłożyć kurczaka, mozzarellę i truskawki. Polać sosem i posypać migdałami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.