Sałatka z patisonami i ciecierzycą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 średnia cebula
  • 6-8 patisonów marynowanych
  • 1 marynowana papryka
  • ⅔ szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki oleju z bazylią
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać.



Krok 2

Małe patisony osączyć z zalewy, pokroić w ósemki, większe w kostkę.



Krok 3

Obraną cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Jajka i marynowaną paprykę pokroić w kostkę.



Krok 5

Ugotowaną soczewicę osączyć i ostudzić.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, skropić olejem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.