Pałki z kurczaka w marynacie musztardowej

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Pałki z kurczaka umyć, osuszyć i ponacinać. Wrzucić do miski. Dodać musztardę, miód, ocet winny oraz oliwę z oliwek, sól oraz pieprz. Wymieszać rękami, aby mięso równomiernie pokryło się marynatą. Wstawić do lodówki na całą noc.



Krok 2

Ułożyć pałki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polać marynatą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 200°C. W połowie pieczenia przewrócić udka na drugą stronę i polać resztą marynaty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.