Sałatka z pieczarkami

Jest to przepis na szybką sałatkę dla miłośników pieczarek. Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu. Idealnie sprawdzi się np. na kolację.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.57/5

Oceń przepis

Ocena

4.57/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 papryki (o dowolnym kolorze)
  • 1 ogórek korniszon
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Ulubione listki ziół do przyozdobienia
  • ⅓ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pierwszym krokiem w przygotowaniu sałatki jest zagotowanie wody, w której parzymy umyte pieczarki. Po ostygnięciu pieczarek kroimy w ćwiartki. Następnie wrzucamy je na rozgrzaną patelnię z masłem i lekko podsmażamy przez 3-5 minut. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 2

Z obu papryk wykrawamy środek i kroimy je na drobne części. Mieszamy paprykę z pieczarkami. Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników.



Krok 3

Na koniec dodajemy ulubione listki ziół.



Wskazówki

Jeżeli chcemy dodać sałatce gorzko-słodkiego smaku możemy dodać do niej liście rzodkiewki, które zawierają więcej witaminy C niż cytryna, a także fosfor, żelazo i wapń.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-02-03 15:31:00

Wygląda rewelacyjni, na pewno pysznie smakuje.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.