Jest to przepis na szybką sałatkę dla miłośników pieczarek. Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu. Idealnie sprawdzi się np. na kolację.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Wegetariańskie
Fit
Pierwszym krokiem w przygotowaniu sałatki jest zagotowanie wody, w której parzymy umyte pieczarki. Po ostygnięciu pieczarek kroimy w ćwiartki. Następnie wrzucamy je na rozgrzaną patelnię z masłem i lekko podsmażamy przez 3-5 minut. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Z obu papryk wykrawamy środek i kroimy je na drobne części. Mieszamy paprykę z pieczarkami. Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
Na koniec dodajemy ulubione listki ziół.
Jeżeli chcemy dodać sałatce gorzko-słodkiego smaku możemy dodać do niej liście rzodkiewki, które zawierają więcej witaminy C niż cytryna, a także fosfor, żelazo i wapń.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-02-03 15:31:00
Wygląda rewelacyjni, na pewno pysznie smakuje.
Odpowiedz