Ta sałatka z pewnością przekona każdego niedowiarka, że szpinak jest pyszny - trzeba go tylko odpowiednio podać. Z soczystym kurczakiem i ananasem smakuje rewelacyjnie.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dość drobną kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy na maśle na złoty kolor.
Sałatę oczyszczamy. Ananasa kroimy w kostkę.
Zabieramy się do przygotowywania sosu. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i łączymy ze śmietanką Łaciatą, doprawiamy w razie potrzeby do smaku pieprzem i solą.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki sałatki i polewamy całość sosem czosnkowym. Podajemy np. z chrupiącym pieczywem.
Surowego, przyprawionego kurczaka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawami.
Dodaj komentarz