Sałatka z rzodkiewką, marchewką i serem feta

Autor:

Ania321

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ pęczka rzodkiewki
  • Kilka liści sałaty lodowej
  • 1 marchew
  • 200 g sera fety
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 opak. sosu sałatkowego greckiego
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Rzodkiewki oczyścić i pokroić w dość cienkie plasterki. Wrzucić do miski.



Krok 2

Sałatę lodową umyć, osuszyć, porwać na kawałki i dodać do rzodkiewki.



Krok 3

Dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach.



Krok 4

Ser feta (najlepiej oryginalny, twardy, aby się nie rozpadł w sałatce) pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.



Krok 5

Dodać również pomidory pokrojone w grubą kostkę. Delikatnie wymieszać.



Krok 6

Przygotować sos z oliwy z oliwek, octu winnego sosu sałatkowego oraz świeżo zmielonego pieprzu. Polać nim sałatkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.