Sałatka z wędzoną makrelą

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składki:

  • 30-40 dag wędzonej makreli
  • 4 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 szklanki kukurydzy konserwowej
  • Pęczek zielonego szczypioru
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Makrelę obrać ze skóry i oczyścić z ości, podzielić na drobne kawałki.





Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Do mięsa z ryby dodać pokrojone w kostkę ogórki i jajka. Szczypior umyć, osuszyć i drobno posiekać. Osączoną z zalewy kukurydzę i szczypior dodać do miski z sałatką.





Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki sałatki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przykryć i odłożyć do lodówki na kilkanaście minut.





Wskazówki

Sałatkę z makreli podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.